walk

tt puppies

Najaarswandeling te Bokrijk

dscn0212

Kan dit?

Zeker, daar in oktober de najaarsstormen overheersen en onze TT’s steeds te vuil werden,besliste het bestuur om de wandeling te verhuizen van oktober naar september. Goede gok blijkt nu. Het was postkaartenweer, meer dan 33°C. Om 12u50 kwamen gelukkig de eerste TT’s aan met hun baasjes Liesbet en Gino. De begroeting was hartelijk onder de TT’s. Oef, wij dachten dat iedereen het vergeten was. Gelukkig groeide de groep aan tot 38 honden ( 35 TT’s) en 3 andere honden, nl.: 1 Tibetaanse mastief, 1 Hollandse herder en 1 ruwharige teckel en ook 42 baasjes. Het was een blij weerzien van alle mama TT’s met hun puppy’s, dochters en zonen.

Zoals de traditie wil moet er steeds 1 familie als laatste komen. De eer viel deze keer aan Dirk (weeral) en zijn familie. Volgens zijn GPS was hij om 13u15 op “slechts” 2 km van het Domein Bokrijk. Wist hij veel dat wanneer je de straat en huisnummer 2 ingeeft, dat het nog 20 minuten duurt (zolang is deze weg tot aan de parking) eer je op je bestemming aankomt.

Oef, om 13u40 kan de enthousiaste groep TT’s en hun baasjes vertrekken.


De groep kon kiezen uit 4 km voor de puppy’s (“Bucksenrake route”(gele pijl)) of 9.5 km nl.:”de wijer route”(oranje) en “groene hart route” (rode pijl) voor de oudere TT’s.

Bij deze laatste was er natte pauze voorzien voor de TT’s en hun dorstige baasjes op het Domein Kiewit. Het was heerlijk weer om te wandelen, afwisselend via verharde wegen, zandweggetjes,kiezelweggetjes, langs mooie wijers met veel waterplanten (zoals watergentiaan, blaasjeskruid, moerasvaren enz…) en watervogels (zoals roerdomp, reiger enz…)We moesten zelfs via kleine poortjes door een weide, gelukkig zonder koeien . Het leukste stukje was het verhoogde houten pad op paaltjes, langs de aarden wallen , die de scheiding aangeeft tussen Genk en Hasselt. Na de pauze (Domein Kiewit) en 1 uur stappen later kwamen wij aan bij “Het koetshuis”, waar groep 1 van 4 km reeds volop genoot van een natje en een droogje . “sh..” nu al terug? Het was weer heerlijk en gezellig. Omstreeks 18u00 vertrokken de eerste families naar huis en werd er afgesproken voor de volgende wandeling.


We kijken nu reeds uit naar de volgende afspraak op de voorjaarswandeling aan zee en nieuw volgend jaar :”de bloesemwandeling in mei”(nieuwsbrieven volgen).

Onze TT’s zijn heel gelukkig en zullen zeer blij zijn om volgend jaar de ander TT’s terug te zien en ook hun baasjes

Wist je dat TT’s eigenlijk racisten zijn nl. “ eigen ras eerst”. Probeer maar eens als andere rashond tussen de TT’s te komen. Je wordt al hond zeker onmiddellijk terecht gewezen.

Ik doe reeds een oproep naar alle baasjes om massaal aanwezig te zijn op de volgende wandeling van de BTTC. Weet jij ook een prachtig wandelgebied met eetgelegenheid voor de TT’s en hun baasjes, neem gerust contact op met het bestuur.


Groetjes van baasje Remy Dubois van kennel Cun-Wa-Namba en Dayla, Fido , Frauke en mama Nala.

contact

TT

© 2017 SJL Creations - We make your website work

Please publish modules in offcanvas position.